Financieel planner bij Propstra Accountants - Leeuwarden

Waarom een financieel planner?

Een financieel planner verschaft u een helder inzicht in uw financiële situatie, zowel op de korte als op de (middel)lange termijn. Samen met de financieel planner bepaalt u welke stappen u kunt ondernemen om uw huidige en toekomstige wensen te vervullen.

Hoe herken ik een ‘goede’ financieel planner?

Het beroep van financieel planner is niet wettelijk vastgelegd. Door echter een gecertificeerd financieel planner (FFP’er) te raadplegen, bent u verzekerd van integriteit, kwaliteit, deskundigheid en ervaring. Een FFP’er voldoet aan strenge eisen voor wat betreft vakinhoudelijke kennis, gedrag en aanspreekbaarheid. Bovendien is een FFP’er verplicht om zijn kennis up-to-date te houden door permanente educatie. De Commissie van Toezicht van de FFP ziet verder toe op de naleving van de Gedragscode en behandelt in dat kader geschillen en klachten.

Een gecertificeerd financieel planner (FFP’er) is in staat om u integraal te adviseren over uw financiële toekomst. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een gouden handdruk, pensioenkwestie, echtscheiding, woningaankoop of een mogelijke sabbatical: uw financiële planning is bij een FFP’er in goede handen. Op basis van uw specifieke wensen wordt een goed doortimmerd financieel plan opgezet.

Brancheorganisatie

Accountantskantoor Propstra is aangesloten bij de “Federatie Financieel Planners” (FFP), de beroepsvereniging vóór en van gecertificeerde financieel planners.

In welke situatie kan ik een financieel planner raadplegen?

In een maatschappij waarin u als burger steeds meer zelf dient te regelen, is het belangrijk om ook uw financiële situatie in kaart te brengen. Herkent u zich in onderstaande vragen? Dan kan financiële planning voor u een interessante oplossing zijn.

  • Wat houd ik netto over als ik op de door mij gewenste leeftijd stop met werken?

  • Hoe ziet de financiële toekomst er voor mijn partner uit wanneer ik onverhoopt overlijd?

  • Benut ik al mijn fiscale mogelijkheden optimaal?

  • Is mijn huidige uitgavenpatroon verstandig?

  • Wat te doen met de overwaarde van mijn huis?

  • Hoe stem ik mijn carrière af op mijn persoonlijke toekomstplannen?